Przejdź na stronę główną Interia.pl

Tortille z kawałkami dorsza i salsą z mango

Składniki

  • 300 g filetów z dorsza
  • 1 duże dojrzałe mango
  • 2 szalotki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżeczka posiekanej ostrej papryczki
  • 1/2 pęczka kolendry
  • sól
  • sok z 1/2 limonki
  • 4 kukurydziane tortille
  • 3 łyżki mąki
  • olej do smażenia

1. Filety z dorsza umyj, osusz, oprósz solą i pokrój na małe kawałki. Obtocz w mące i usmaż na oleju. 

2. Mango umyj, obierz i obkrój wokół pestki, a następnie posiekaj na małe kawałki. Dodaj drobno pokrojone szalotki, czerwoną cebulę, papryczkę oraz porwane listki kolendry. Skrop wszystko sokiem z limonki, oprósz solą i dokładnie wymieszaj. 

3. Tortille podgrzej na patelni, aby zmiękły. Na każdą połóż kawałki dorsza i porcję salsy z mango. Zwiń na pół lub złóż w sakiewkę. Tortille są smaczne na ciepło i zimno.

Reklama

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje