Reklama

Reklama

Tortille omletowe z guacamole

Propozycja na śniadanie.

Składniki

  • 1 jajko
  • 1 łyżka otrąb gryczanych
  • ½ szklanki szpinaku/posiekanej natki
  • ½ małego awokado
  • 1 mały ząbek czosnku
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 1 pomidor
  • sól himalajska, pieprz
  • 1 łyżka oliwy lub oleju kokosowego

Reklama

Przygotowanie:

Awokado rozgniatamy z wyciśniętym czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu oraz pokrojoną bazylią. Jajko mieszamy trzepaczką, dodajemy posiekaną zieleninę, szczyptę soli i pieprzu oraz otręby. Wlewamy masę na patelnię z oliwą/olejem i smażymy na małym ogniu pod przykryciem, żeby omlet ściął się bez przewracania. Gotowy placek smarujemy pastą z awokado i układamy plastry pomidora oraz świeżą bazylię. Zwijamy omlet. Podajemy z dowolnymi warzywami, np. rzodkiewkami, pomidorami, ogórkami kiszonymi.

Przepis pochodzi z książki Magdaleny Makarowskiej "Dieta uzdrawiająca organizm"

Zobacz także:



Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje