Reklama

Reklama

Tort bezowy Pavlova z granatami

Tort bezowy z kremem różanym i granatami. Chrupiące z zewnątrz i piankowe w środku bezy pysznie komponują się z owocami granatu, dzięki czemu torcik nie jest za słodki. Piękny, w biało-czerwonych barwach.

Składniki na blaty bezowe

  • 6 białek (z dużych jajek)
  • szczypta soli
  • 300 g drobnego cukru do wypieków
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej

Składniki na krem różany

  • 400 ml schłodzonej śmietany kremówki 36%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 1 łyżka schłodzonej wody różanej* (lub więcej, do smaku)

Składniki dodatakowe

  • 1½–2 granaty

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje