Reklama

To musisz wiedzieć o marynowaniu mięsa

Sprawdź, co dodać do marynaty, by mięso było wyśmienite!

1. Jeśli marynujesz mięso pokrojone na kotlety, wszystkie kawałki powinny być jednakowej grubości. Wówczas marynata wchłonie się równomiernie.

2. Większe kawałki oraz te ze skórą warto ponakłuwać widelcem, co ułatwi wchłanianie się marynaty w głąb mięsa.

3. Jeśli do marynowania mięsa użyjesz miodu, lepiej je piec niż smażyć. Smażenie spowoduje karmelizowanie się cukru i przypalenie mięsa.

4. Dobierz zioła. Do wieprzowiny pasuje majeranek, do drobiu tymianek, do wołowiny estragon.

Zobacz również:


Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy