Reklama

Reklama

Ten przepis na ziemniaczane puree podbił internet!

Wydawałoby się, że w sprawie ubijanych ziemniaków wszystko zostało już powiedziane. A jednak pomysł jednej z użytkowniczek Tiktoka podbił serca internautów i trafił na stoły na całym świecie!

Porad dotyczących tego, prostego wydawałby się dania, jest mnóstwo. Wszystko ma wpływ na smak jaki ostatecznie uzyskamy: dobór odmiany ziemniaków, sposób gotowania, solenia, ubijania i oczywiście dodatki. Najpopularniejsze z nich to oczywiście masło i śmietana, a także zioła (szczypiorek, koperek, pietruszka) i przyprawy (pieprz gałka muszkatołowa). Sposobów na podkręcenie smaku jest naprawdę wiele.

Reklama

A jednak użytkowniczka TikToka Jourdyn Parks zastosowała nowatorską metodę, która rozeszła się po internecie błyskawicznie.

Idea jest prosta. Kobieta proponuje gotować ziemniaki nie w osolonym wrzątku a w bulionie z kurczaka lub wywarze wołowym. Nadaje im to wyjątkowy smak bez dodatkowego doprawiania. Internauci, którzy skorzystali z przepisu, zapewniają, że ziemniaki ubiciu miały bardziej kremową konsystencję.

Ziemniaki gotowane w ten sposób to idealny dodatek do mięs. Aby skomponować smaki do drobiu podajemy puree na bulionie z kurczaka, a do wołowiny na wywarze wołowym.

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by gotować ziemniaki także w bulionie warzywnym.

Ig

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje