Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Tatar ze śledzia po węgiersku

Śledź w wersji Magdy Gessler smakuje wyśmienicie.

Składniki na 4 porcje: 6 filetów ze śledzia, 2 ogórki kwaszone, 2 ogórki konserwowe, 3 jajka, 2 grillowane papryki czerwone, 1 słodka cebula, 3 łyżki przecieru pomidorowego, pęczek koperku, 2 łyżki miodu. lipowego, odrobina świeżo startego imbiru, sól, pieprz Prymat do smaku.

Reklama

Przygotowanie: Filety śledziowe kroimy w kostkę i przekładamy do szklanej miski. Ogórki kwaszone i konserwowe obieramy ze skórki i kroimy w podobny sposób jak śledzie. Jajka gotujemy na twardo i również kroimy w kostkę. Paprykę czyścimy z opalonej skóry i kroimy tak jak poprzednie składniki.

Łączymy ze sobą wszystkie produkty. Dodajemy siekany koperek, miód, przecier pomidorowy, pieprz i ewentualnie sól. Całość delikatnie mieszamy. Podajemy na pieczywie razowym miodowym.

Wypróbuj inne przepisy Magdy Gessler:

Krem z soczewicy

Pulpety z ryb mazurskich

Pasta z makreli


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje