Reklama

Tatar z łososia

Idealny jako przystawka lub pyszna kolacja- lekki tatar z łososia.

Składniki

  • 20 dag wędzonego łososia
  • szalotka
  • po łyżeczce kaparów i marynowanego pieprzu
  • żółtko
  • łyżeczka vegety
  • sól
  • awokado
  • limonka
  • garść roszponki

Sposób przygotowania:

1. Łososia posiekaj. Obraną szalotkę i kapary drobno pokrój i razem z żółtkiem dodaj do łososia.

2. Dopraw do smaku solą, wegetą i wymieszaj. Awokado pokrój w kostkę i poukładaj na talerzyku, rozłóż roszponkę i wyłóż tatar. 

3. Na wierzch połóż koperek i posyp ziarenkami marynowanego pieprzu. Przed podaniem skrop limonką.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy