Reklama

Tatar z łososia

Składniki

  • 40 dag łososia
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki szczypiorku
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 limonki
  • pomarańcza
  • grejpfrut
  • kiełki groszku
  • 2 rzodkiewki
  • liście sałaty
  • sól i pieprz

Łososia pokrój w drobną kostkę i włóż do miski. Dodaj drobno posiekaną szalotkę i szczypiorek. 

Wlej oliwę i sok z jednej limonki. Całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki. 

Tatar wyłóż na talerz. Udekoruj listkami sałaty, kiełkami groszku, plastrami rzodkiewek i cytrusami. Podawaj z grzankami.

Zobacz także:

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy