Reklama

Reklama

Tarta z ricottą, pomidorami i kurkami

Prosta w przygotowaniu tarta z wytrawnymi dodatkami.

Składniki

  • arkusz ciasta francuskiego
  • 100 ml oliwy
  • łyżka ziół prowansalskich
  • 200 g ricotty
  • 2 pomidory malinowe
  • kilka sztuk pomidorków cherry
  • pęczek bazylii
  • 150 g kurek

Sposób przygotowania:

Reklama

Ciasto francuskie układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą. Zostawiając 1,5 cm ranty układamy na cieście plasterki pomidorów, pomidorków cherry, kurki i ricottę. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi oraz liśćmi bazylii. Tarte pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Smacznego! 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje