Reklama

Reklama

Tarta z łososiem

Tarta ze szparagami - sposób przygotowania.

Składniki: 20 dag mąki, żółtko, pół kostki masła, pęczek szparagów, duże opakowanie śmietany, jajko, 15 dag sera żółtego, 3 plastry wędzonego łososia, sól, ziołowy pieprz, gałka muszkatołowa

Reklama

Przygotowanie

Z mąki, żółtka, masła i szczypty soli wyrób ciasto. Wyłóż nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Następnie nakłuj widelcem i podpiecz 8 minut w nagrzanym do 180 °C piekarniku. Szparagi umyj, oczyść i pokrój w cienkie plastry.

Śmietanę wymieszaj z jajkiem i startym serem. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Na podpieczone ciasto ułóż pokrojone szparagi. Całość zalej masą śmietanową i wstaw do nagrzanego piekarnika. 

Piecz 20 minut w temp. 180 °C. Tartę podawaj po lekkim ostudzeniu, udekorowaną kawałkami wędzonego łososia.

20/2016 Na żywo

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje