Reklama

Reklama

Tarta z kozim serem i burakami

Młode listki i korzenie buraka ćwikłowego, zawierają mnóstwo witamin, żelaza oraz wapnia. Dodawaj je do zup, sałatek, burgerów.

Składniki

  • szklanka mąki
  • jajko
  • 15 dag jogurtu
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Z mąki, jajka, jogurtu oraz proszku do pieczenia i soli zagnieć ciasto. Wyłóż nim formę na tartę. Piecz w 180°C przez 15 minut. l Pokrój drobno botwinkę. Czosnek potnij w plasterki. 

2. Rozgrzej na patelni masło z łyżką oliwy i smaż botwinkę razem z czosnkiem ok. 3-4 minuty. 

3. Dopraw szczyptą soli oraz świeżo zmielonym pieprzem. Wyłóż botwinkę na podpieczone ciasto i ułóż na wierzchu pokrojony ser. Piecz w 200°C ok. 20 minut. 

Zobacz także:

Na Żywo

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje