Reklama

Tarta owocowa

Łatwe i smaczne ciasto.

Składniki Ciasto:

  • 300 g mąki
  • po 150 g cukru pudru i masła
  • 2 jajka
  • szczypta soli

Składniki Krem:

  • serek ricotta
  • 2 jajka
  • 150 g cukru
  • śmietana kremówka l winogrona

Wszystkie składniki na ciasto przełóż do miski i szybko zagnieć. Zawiń w folię i wstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie na stolnicy rozwałkuj ciasto na grubość ok. 3 milimetrów. Wyłóż nim formę do tarty, tworząc grubszy brzeg. Nakłuj ciasto widelcem i znów wstaw do lodówki. l Serek zmiksuj z cukrem i jajkami. Śmietankę ubij i połącz z masa serową. Krem przełóż na spód tarty i udekoruj owocami. Piecz przez ok. 35 minut w temperaturze 180˚C. Po upieczeniu wystudź i pokrój na porcje.

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy