Reklama

Szybka sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • ½ puszki białej fasoli
  • ogórek
  • 4 pomidorki koktajlowe
  • garść listków bazylii
  • ½ łyżeczki suszonej bazylii

Składniki na sos

  • 4 łyżki oleju
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżka octu winnego
  • świeżo mielony pieprz
  • sól

 Tuńczyka oraz fasolkę  odsącz z zalewy. Ogórek pokrój na plastry, pomidorki na połówki.

Wymieszaj składniki. Dodaj listki świeżej bazylii i oprósz suszoną. Polej sałatkę sosem.

Polecamy: Ryby smacznie podane

Pyszności z Azji

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy