Reklama

Reklama

Szaszłyki z miodowym tofu

Szaszłyki to danie, które daje nam olbrzymie możliwości, jeśli chodzi o komponowanie smaków. Będą atrakcyjnym urozmaiceniem obiadu lub przekąską.

Składniki

  • 2 opakowania tofu
  • 2 czerwone papryki
  • cukinia lub fasolka zielona
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • kilka łyżek oleju

Składniki

  • po 2 łyżki oleju, ostrej musztardy i miodu
  • łyżka sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • mała gałązka rozmarynu
  • łyżeczka zmielonych ziaren kolendry
  • sól i pieprz

1. Kilka godzin lub dzień przed grillowaniem w naczyniu blendera zmiksuj wszystkie składniki marynaty. Tofu pokrój w dużą kostkę, zalej marynatą i zostaw na kilka godzin w lodówce w szczelnie zamkniętym woreczku. 

Reklama

2. W dniu grillowania warzywa pokrój w duże kawałki, delikatnie natrzyj olejem i oprósz solą, nabij na patyczki do szaszłyków na przemian z zamarynowanym tofu. Grilluj lub piecz z kilku stron do czasu, aż warzywa będą miękkie i lekko przypalone. Pozostałą marynatą polej gotowe szaszłyki. 

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje