Przejdź na stronę główną Interia.pl

Surówka z młodej kapusty

Lekka i chrupiąca, na duże i małe okazje. Doskonały przerywnik między daniami głównymi.

Składniki

  • ¼ główki młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • 4 ogórki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól

Przygotowanie:

Reklama

Kapustę poszatkuj i posól, ugniataj w misce ręką przez ok. 1 minutę. Ogórki pokrój w cienkie słupki, koperek drobno posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj z sokiem z cytryny, dodaj cukier. Przed podaniem delikatnie odciśnij z nadmiaru wody. Serwuj do dań głównych. 

Surówka na szybko z małej ilości składników. Pamiętaj, aby kapusta była cienko poszatkowana.

Przepis pochodzi z książki "Zachcianki" Darka Kuźniaka.


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje