Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Strucla z jabłkami i orzechami

Zapieczone w cieście owoce w towarzystwie aromatycznych przypraw, zachwycą Twoje podniebienie.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego (400 g)
  • 4 kwaśne jabłka
  • po 60 g orzechów i rodzynek
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki bułki tartej
  • jajko

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni, rodzynki namocz. 

2. Jabłka obierz, usuń gniazda i pokrój w kostkę. Następnie połącz z bakaliami, wsyp cynamon i cukier. l Ciasto rozwałkuj na prostokąt o grubości 2-3 mm i rozłóż na pergaminie. Posyp bułką tartą i wzdłuż dłuższego boku rozłóż masę z jabłek. Z pomocą pergaminu zwiń struclę i zamknij boki. Ułóż ją na blaszce łączeniem do dołu. Posmaruj jajkiem. 

3. Piecz 35 minut w temp. 200°C. Jeszcze lekko ciepłą posyp cukrem pudrem. Podawaj z lodami.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje