Reklama

Reklama

Stir fry z udonem, wieprzowiną i warzywami

Smakowita, azjatycka potrawa ze smażonym makaronem udon.

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu udon
  • 300 g polędwiczki wieprzowej
  • 2 garści groszku cukrowego
  • 1 papryka
  • 1 marchewka
  • 1 papryczka chili
  • garść kiełków fasoli mung
  • 1 czerwona cebula
  • garść orzechów ziemnych
  • kolendra
  • olej rzepakowy
  • 1,5 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka cukru
  • szczypta
  • soli

Sposób przygotowania:

Reklama

Kroimy warzywa drobno: marchewkę i paprykę w paseczki, cebulę w piórka, chili w kółeczka. Polędwiczkę kroimy w cienkie plastry. Rozgrzewamy wok lub głęboką patelnie i zaczynamy smażenie od warzyw na dużym ogniu.

Dodajemy mięso i przyprawy. Podsmażamy ok 1 min. Dodajemy groszek, orzeszki i kiełki fasoli. Smażymy jeszcze chwilę ok. 2 min i na koniec wrzucamy makaron. Wszystko posypujemy kolendrą. Smacznego!


Polsat

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: udon | stir fry

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje