Reklama

Reklama

Spring rollsy z kurczakiem i sosem teriyaki

Wyśmienita, orientalna przekąska w kilka chwil.

Składniki

  • ogórek
  • sałata rzymska
  • ¼ szt. dajkon
  • marchewka
  • pół pęczka kolendry
  • pierś z kurczaka

Składniki na sos teriyaki

  • 125 ml sosu sojowego
  • 125 ml wody
  • 2 cm imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka octu ryżowego

Sposób przygotowania:

Wrzucamy wszystkie składniki na sos do rondelka i podgrzewamy do zagotowania, przecedzamy. Kroimy składniki na sajgonki: dajkon, sałatę, marchew, ogórka, rwiemy radichio; kurczaka na kawałki i smażymy go na patelni grillowej ok. 3 minut. Na talerz wlewamy ciepłą wodę i moczymy chwilę papier ryżowy, następnie zawijamy w nim składniki spring rollsa. Do mniejszej miseczki wlewamy sos do moczenia rollsów. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje