Reklama

Reklama

Spaghetti z mięsem, oliwkami i kaparami

Cielęcina to delikatne oraz bardzo smaczne mięso, idealne dla dzieci i seniorów. Jest to świetna baza dla zup, polecamy ją także jako dodatek do spaghetti.

Składniki

  • 500 g mielonej łopatki cielęcej
  • 500 g makaronu spaghetti
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dojrzałych pomidorów
  • 300 ml passaty pomidorowej
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • kilka różyczek kalafiora
  • 2 łyżki kaparów
  • kilka ciemnych oliwek
  • posiekana natka pietruszki
  • sól
  • biały pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Reklama

1. Na 3-4 łyżkach oleju podsmaż mięso. Oprósz je solą i pieprzem. Po około 10 minutach dodaj posiekany czosnek i różyczki kalafiora. Smaż jeszcze przez 5 minut. 

2. Umyj i pokrój w kostkę pomidory. Wrzuć je na patelnię i smaż, aż odparuje sok. Wlej passatę pomidorową i dodaj posiekane oliwki i kapary. Duś przez około 20 minut. 

3. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Odsącz i rozłóż na talerze. Nałóż sos. Posyp spaghetti parmezanem i natką.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje