Reklama

Spaghetti z klopsikami

Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa z indyka
  • 30 dag spaghetti
  • 5 pomidorów
  • 1 jajko
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oleju
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 czerstwa bułka
  • po 4 gałązki natki pietruszki i tymianku
  • sól, pieprz, chili

Przygotowanie:

Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Na łyżce oleju zeszklić połowę posiekanej cebuli i czosnku. Dodać wino, pokrojone pomidory, tymianek, dusić 30 min, sos doprawić.

Na łyżce oleju podsmażyć pozostałą pokrojoną cebulę i czosnek. Dodać posiekaną natkę, mięso, jajko, bułkę, wymieszać, doprawić. Formować nieduże klopsiki, usmażyć na reszcie oleju.

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić, podawać z sosem i klopsikami.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy