Reklama

Spaghetti z cukinią

Nie można mu się oprzeć.

Składniki

  • 20 dag makaronu spaghetti
  • 1 duża cukinia
  • 20 dag pomidorków cherry
  • 10 dag sera feta
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz
  • świeże zioła, np. bazylia, oregano, tymianek, cząber

1. Cukinię umyć i przy pomocy specjalnej temperówki do warzyw pokroić ją w długie wstążki jak makaron. Smażyć na rozgrzanej łyżce oliwy, a kiedy się zrumieni, przykryć, żeby zmiękła. 

2. Cukinię zdjąć z patelni, dolać oliwę, rozgrzać. Włożyć umyte pomidorki w całości, usmażyć na dużym ogniu. Dodać posiekany czosnek, przyprawić solą i pieprzem. 

3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Gorący wymieszać z cukinią, wyłożyć na półmisek. Wierzch udekorować pomidorami i posypać pokrojonym w kostkę serem feta. Zioła opłukać, oderwać listki, posiekać, przybrać nimi danie.

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy