Reklama

Reklama

Sos tatarski

To jeden z najprostszych i najpopularniejszych sosów do ugotowanych jajek, kanapek oraz wędlin.

Składniki

  • 150 ml majonezu
  • 100 ml jogurtu
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • korniszony
  • grzybki marynowane
  • szczypiorek
  • kapary
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Reklama

Do sosu potrzebujemy 2 łyżki posiekanych korniszonów, 2 łyżki posiekanych grzybów marynowanych, 2 łyżki pokrojonego szczypiorku oraz jedną łyżkę posiekanych kaparów.

Żółtka posiekać a białka przetrzeć przez sito.

Składniki wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku.

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje