Reklama

​Sorbet z owoców mango

Jeśli chcesz, możesz do niego dodać jogurt lub sok z limonek.

Składniki

  • 2 słodkie, dojrzałe owoce mango, obrane i pokrojone na kawałki
  • jogurt lub sok z limonek (dla chętnych)

Przygotowanie:

Mrozić owoce przez 3 godziny lub odpowiednio długo, aby stwardniały, ale nie na kamień.

Zmiksować, po czym znów włożyć do zamrażarki.

Przed podaniem można dodać łyżkę jogurtu lub skro­pić sokiem z limonek.

Wskazówki:

Ten przepis sprawdza się jedynie wtedy, gdy owoce mango są rzeczywiście wyśmienite. Jeśli są zaledwie smaczne, można przed zamrożeniem dodać do zmik­sowanych owoców trochę śmietany albo jogurtu lub przed podaniem skropić sorbet miodem.

Jeśli mango po zamrożeniu zbytnio stwardnieją, należy odczekać kilka minut, zanim przystąpimy do mikso­wania.

Reklama

Przepis pochodzi z książki "Przepisy na miłość i zbrodnię" Sally Andrew. Wydawnictwo Otwarte. Premiera: lipiec 2016.


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy