Reklama

Reklama

Śniadaniowy pęczak na słodko

Smakowity przepis na porządną porcję energii z samego rana.

Składniki

  • 1 szklanka kaszy pęczak
  • 2 łyżki kakao
  • ½ szklanki daktyli
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 łyżeczkę startej skórki z pomarańczy
  • 2 szklanki mleka owoce np. śliwki, pomarańcze, truskawki

Sposób przygotowania:

Reklama

Pęczak płuczemy na sitku pod bieżącą, zimną wodą. W garnku zagotowujemy 2 szklanki mleka, następnie solimy i dodajemy kaszę. Gotujemy przez ok. 20 minut, aż kasza będzie al dente. Podczas gotowania kaszy dodajemy kakao, cynamon, daktyle. Przed samym końcem możecie dodać część owoców pokrojonych w cząstki, resztę rozłożycie do miseczek. Smacznego!

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje