Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Śniadanie zjedz królewskie!

Minipizze po bolońsku

Składniki

  • 40 dag gotowego ciasta do pizzy
  • 4 dojrzałe pomidory
  • 25 dag mielonej wieprzowiny
  • 3 cebule
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 kulki mozzarelli
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 1. Cebulę pokroić w pierścionki, mozzarellę i pomidory w plastry. Tymianek opłukać, osuszyć, oderwać listki od łodygi, posiekać.

Reklama

2. Rozgrzać oliwę na patelni, zeszklić cebulę, dodać mięso, smażyć, mieszając 5 min. Doprawić, dodać koncentrat.

3. Z ciasta uformować 8 placków, spłaszczyć, ułożyć na blasze wysypanej mąką, rozsmarować masę mięsną, ułożyć pomidory i ser, posypać tymiankiem. Piec 8-10 minut w temp. 220°C.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje