Reklama

Smakołyk z ciasta filo 

Podaj na talerzu z rukolą.

Składniki

  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 g sera feta
  • 1 garść rodzynek
  • olej
  • sezam

Sposób przygotowania:

Na oleju przesmaż mięso z cebulą i koncentratem. Dodaj pokrojony w kostkę ser oraz rodzynki. Dopraw. 

Arkusze ciasta podziel na dwie części. Ułóż po dwa smarując je olejem. 

Rozłóż nadzienie, końce ciasta zwiń jak cukierek. Posmaruj olejem, posyp sezamem. 

Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.

Zobacz także:

Świat & Ludzie
Dowiedz się więcej na temat: Styl.pl | ser | mięso
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy