Przejdź na stronę główną Interia.pl

Smakołyk z ciasta filo 

Podaj na talerzu z rukolą.

Składniki

  • 5 arkuszy ciasta filo
  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 200 g sera feta
  • 1 garść rodzynek
  • olej
  • sezam

Sposób przygotowania:

Reklama

Na oleju przesmaż mięso z cebulą i koncentratem. Dodaj pokrojony w kostkę ser oraz rodzynki. Dopraw. 

Arkusze ciasta podziel na dwie części. Ułóż po dwa smarując je olejem. 

Rozłóż nadzienie, końce ciasta zwiń jak cukierek. Posmaruj olejem, posyp sezamem. 

Piecz 15 minut w temperaturze 200°C.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: ciasto filo | Styl.pl | ser | mięso

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje