Reklama

​Skandynawska sałatka ziemniaczana

Doskonałe połączenie smaków, ale też świetny sposób na wykorzystanie ugotowanych ziemniaków np. z poprzedniego dnia.


Składniki

  • 700 g ziemniaków sałatkowych
  • 400 g filetów śledziowych marynowanych
  • 2 jabłka
  • Opakowanie rukoli
  • Czerwona cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki musztardy dijon
  • Sól , pieprz

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Po ostudzeniu pokroić w plastry. Jabłka i cebulę obrać i pokroić w półplasterki. Śledzie pokroić na wygodne do jedzenia kawałki. Składniki umieścić w misce, dodać rukolę. Ocet, oliwę i musztardę wymieszać i doprawić do smaku. Polać sałatkę, wymieszać i odstawić na pół godziny, żeby "przeszła".

 

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy