Reklama

Reklama

Serowy popcorn, który przygotujesz w niecały kwadrans!

Domowy popcorn jest nie tylko smaczniejszy, ale i zdrowszy od tego kupionego w sklepie. Nie wydawaj pieniędzy, tylko zrób go sama w domu. Dodaj odrobinę parmezanu, aby podbić jego smak!

Czas przyrządzenia: 15 min

Składniki

  • 15 dag ziaren kukurydzy
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • starty parmezan

Przygotowanie:

Reklama

Zamiast biec do sklepu po opakowanie popcornu i bezmyślnie wkładać je do mikrofalówki, zrób przekąskę samodzielnie w domu. 

Wystarczy tylko, że przygotujesz średniej wielkości garnek i wlejesz do niego olej, a następnie wsypiesz kukurydzę. 

Przykryj garnek pokrywką i umieść na średnim ogniu. Nie zapominaj, aby co chwilę nim potrząsać, ponieważ ziarna kukurydzy muszą popękać. 

Kiedy odgłosy pękania ustąpią, oznacza to, że prawdopodobnie popcorn jest już gotowy. 

W drugim garnku przygotuj masło, do którego dodaj ser. Najlepiej smakować będzie parmezan, ale jeśli go nie lubisz, wybierz inny rodzaj. 

Wymieszaj całość i takim sosem polej przygotowany wcześniej popcorn. Smacznego! 

Zobacz także:

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje