Reklama

Reklama

Serowe Rafaello z malinami

Tym deserem zachwycisz wszystkich. Ponadto jest lekki i nie wymaga dużo pracy.

Składniki

  • 250 g sera białego półtłustego
  • 50 g masła
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3 łyżki mleka w proszku
  • 4 łyżki wiórków kokosowych
  • ok. 125 g malin
  • ok. 100 g wiórek kokosowych
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:

Do miski wrzuć rozdrobniony biały ser, dodaj kawałki miękkiego masła i zmiksuj blenderem na gładką masę. Następnie wsyp cukier puder i mleko w proszku. Dokładnie połącz składniki. 

Na końcu dodaj wiórki kokosowe oraz całe maliny. Całość delikatnie wymieszaj łyżką i wstaw do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie ze schłodzonej masy serowej, zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi, uformuj nieduże kulki, które należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. 

Kulki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na około 80 minut. 

Deser podawaj z bitą śmietaną.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: rafaello | maliny | kokos

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje