Reklama

Reklama

Serowe pączki w cynamonowym cukrze

Genialny przepis na minipączki.

Składniki

  • 3 jajka
  • 300 g mąki pszennej tortowej
  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Reklama

Serek wymieszać z jajkami, dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz sól. Wszystko dokładnie mieszamy rózgą.

Rozgrzewamy olej do temperatury 180°C i masę ciasta nakładamy małą łyżeczką na rozgrzany olej od czasu do czasu mieszając, by pączek obsmażył się z każdej strony na złoto brązowy kolor.

Po smażeniu odsączamy pączki na ręczniku papierowym a następnie, gdy są jeszcze ciepłe obtaczamy w drobnym cukrze i cynamonem. Serca i podniebienia wszystkich łasuchów podbite!


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje