Przejdź na stronę główną Interia.pl

Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie

Składniki na ciasto

  • 250 g masła
  • 3 szkl. mąki
  • 4 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru

Składniki na masę serową

  • 1 kg twarogu
  • 1 budyń waniliowy
  • 125 g masła
  • 3 jajka
  • cukier waniliowy
  • 1 szkl. cukru
  • 1 puszka brzoskwiń

Przygotowanie:
Na stolnicę wyłóż wszystkie składniki na ciasto i zagnieć. 

Zmiel twaróg. Dodaj roztopione masło, jajka, budyń, cukier oraz cukier waniliowy. Wszystko utrzyj.

Brzoskwinie pokrój i połącz z masą serową. 

Blachę 25x40 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż na nim ciasto, a następnie wygarnij masę serową. 

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i piecz przez 45 min. 

Zobacz także:

Reklama


Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje