Reklama

Syta sałatka ziemniaczana

Idealna propozycja na kolację.

Składniki

  • 5 dużych ziemniaków
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki musztardy ziarnistej francuskiej
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki musztardy stołowej lub sarepskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić i pokroić w kostkę o bokach około 2 cm.

Cebulę drobniutko pokroić, koperek poszatkować.

Przygotować sos z octu, miodu, obu musztard i oliwy. Dokładnie go wymieszać, doprawić solą i pieprzem.

Wszystkie składniki wymieszać. Sałatkę najlepiej schłodzić w lodówce przez około godzinę.

Zobacz także:


Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Sałatka ziemniaczana
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy