Reklama

Reklama

Sałatka z młodych ziemniaków z musztardowym vinegret

Ziemniaki i musztarda to wybuchowe połączenie! Polecamy prosty przepis na sałatkę w tym smakowitym duecie.

Składniki

  • 0,5 kg młodych, małych okrągłych ziemniaczków
  • 2 dymki ze szczypiorkiem
  • 0,5 czerwonej cebuli
  • 75 ml oliwy
  • 2 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą
  • łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
  • łyżeczka białego octu winnego lub jabłkowego

Sposób przygotowania:

Ziemniaki szorujemy i gotujemy do miękkości ze skórką. Kroimy je na pół lub w ćwiartki. Siekamy dymkę i szczypiorek, następnie mieszamy z ziemniakami. Przygotowujemy dressing: musztardę mieszamy z miodem i octem, roztrzepujemy, na koniec wlewamy oliwę. Masę ziemniaczaną polewamy dressingiem i mieszamy, posypujemy szczypiorkiem przed podaniem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL