Reklama

Sałatka z jajkiem po wiedeńsku

Składniki

  • opakowanie roszponki
  • 2 łyżki orzechów ziemnych
  • 15 sztuk winogron
  • pieprz

Składniki dressing

  • łyżeczka miodu
  • łyżka octu winnego
  • 4 łyżki oliwy

Składniki jajko w koszulce

  • jajko
  • 1 l wody
  • woreczek śniadaniowy
  • oliwa

 Roszponkę wyłóż na talerzu. Na sałacie rozłóż umyte i osuszone winogrona i posyp orzeszkami ziemnymi uprażonymi na suchej patelni.

W szklaneczce zmieszaj miód z octem, wlej oliwę i dokładnie połącz. Sosem polej sałatę. 

Zagotuj wodę. Woreczek wysmaruj od środka oliwą. Wbij do niego jajko i zawiąż. Następnie włóż do wrzącej wody i gotuj na małym ogniu przez 4 minuty. Po tym czasie woreczek rozetnij i wyjmij jajko. Ułóż je na sałatce i posyp świeżo zmielonym pieprzem. 

Sałatkę podawaj z grzankami.

Reklama


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy