Reklama

Sałatka z dressingiem musztardowo-miodowym

Świetnie nada się jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi lub kolację we dwoje. Jest bardzo łatwa w przygotowaniu i zachwyci smakiem nawet największych smakoszy.

Składniki

  • 50 g koziego sera
  • Kilka plastrów wędzonego boczku (według uznania)
  • ¼ gruszki
  • łyżka ziaren granatu
  • 2 duże garści mieszanych liści sałatkowych
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka miodu

Boczek podsmaż na patelni, aż się zarumieni i zrobi się chrupki. Umyj liście sałaty i odsącz dokładnie z wody, a następnie przełóż do wcześniej przygotowanych głębokich talerzy. Pokrój gruszkę na cieniutkie plasterki i wraz z boczkiem rozłóż na sałacie. Dodaj również pokrojony w kostkę kozi ser. Wszystko posyp ziarenkami granatu. Na końcu dodaj dressing, przygotowany z musztardy i miodu. Wystarczy, że dodasz oba składniki w niewielkiej miseczce, mieszając je, aż się nie połączą.

Sałatkę możesz podawać z ulubionym pieczywem. W takiej wersji zasmakuje każdemu!

Reklama

Zobacz także:

Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: gruszka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy