Reklama

Reklama

Sałatka z buraczków i sera koziego

Ewa Wachowicz poleca błyskawiczną sałatkę z pieczonych buraków i koziego sera. Buraki farbują ręce, więc warto podczas obierania założyć rękawiczki.

Składniki

  • 4 buraki czerwone
  • 200 g sera koziego
  • 200 ml mleka kokosowego
  • garść żurawiny
  • 1 szklanka soku malinowego
  • 1 gałązka tymianku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • kilka pomidorów suszonych
  • sól
  • pieprz

Sałatka z buraczków i sera koziego - wykonanie:

Reklama

Buraki dokładnie umyć, obrać i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, posypać posiekanym tymiankiem.

Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 200 st. C i piec przez ok. 30 minut. W osobnym naczyniu wymieszać żurawinę z sokiem z malin i odstawić na ok. 20 minut.

Gdy zmiękną, podgrzać na patelni - do momentu, aż powstanie mus. Ser pokroić w kostkę, wymieszać z upieczonymi burakami i mlekiem kokosowym. Dodać mus.

Całość ozdobić posiekanym tymiankiem i suszonymi pomidorami.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Sałatka z buraczków i sera koziego krok po kroku - zobacz film:

Zobacz inne przepisy Ewy Wachowicz:

Bigos to specjalność polskich schronisk - a oto wersja wegańska

Ciasteczka wyśmienite polecamy na deser!

Polsat

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje