Przejdź na stronę główną Interia.pl

​Sałatka z awokado i confit z pomidorów

Smaczna sałatka pełna wartościowych składników. Przygotujesz ją z łatwoscią!


Składniki:

Reklama

Konfitowane pomidory 300 g

120 g sałaty lodowej

2 szt. Awokado

200 g rukoli

30 ml octu balsamicznego białego

20 g prażonych pestek dyni

20 g prażonych nasion słonecznika

120 ml oliwy z oliwek

Sól i pieprz

Potargaj sałatę na kawałki. Dodaj rukolę i pieczone pomidory. Miąższ awokado pokrój w  plasterki. Zmieszaj ocet, oliwę, przyprawy. Wymieszaj składniki. Posyp pestkami.

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | pomidory | awokado

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje