Reklama

Sałatka w chińskim stylu

Kolorowe, pyszne, zdrowe, sycące. Na co dzień i na wykwintne przyjęcie.

Składniki

  • 100 g ryżu długoziarnistego
  • opakowanie mrożonki mieszanka chińska
  • 3 łyżki oleju
  • łyżka sosu sojowego
  • 150 g wędzonego tofu
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1/2 puszki groszku
  • 2 łyżeczki czarnego sezamu
  • 2 limonki l sól kolorowy l pieprz

Ugotuj ryż. Odsącz kukurydzę i groszek. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć mieszankę chińską.

Dodaj sos sojowy i smaż ok. 8 min.

Tofu pokrój w kostkę. Wymieszaj ryż z mieszanką chińską, tofu, kukurydzą i groszkiem i dopraw solą oraz pieprzem.

Posyp sezamem.

Skrop sałatkę sokiem wyciśniętym z jednej limonki. Drugą limonkę pokrój w ćwiartki i połóż obok sałatki.

Świat & Ludzie
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy