Reklama

Reklama

Sałata z tuńczykiem

Jest prosta w przygotowaniu; aby ją zrobić nie potrzebujesz wyszukanych składników. Wystarczą trzy kwadranse, aby zjeść smacznie i zdrowo.

Czas przyrządzenia: 45minut
Składniki dla: 4

Składniki

  • 2 garście mieszanki
  • sałat
  • 2 zielone ogórki
  • kilka pomidorków
  • koktajlowych
  • pęczek szczypiorku
  • 4 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sól i pieprz

Składniki Sos do sałatki

  • 6 łyżek oliwy
  • 2 łyżki czerwonego octu winnego
  • 1 łyżeczka
  • soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki brązowego cukru

Przygotowanie

Umyj i osusz sałaty. Porwij na małe kawałki i wyłóż na półmisek. Osącz tuńczyka, podziel na kawałki i połóż na sałacie. Dodaj umyte i pokrojone ogórki oraz pomidorki koktajlowe. Ugotuj na twardo jajka. Gdy ostygną, obierz je i pokrój w ćwiartki. Ułóż na sałacie. Wszystko oprósz solą i pieprzem. Posyp posiekanym szczypiorkiem. Zmiksuj składniki na sos i polej nim sałatę. 

Zobacz także: 

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje