Reklama

Rumiane roladki z fasolką

Idealny pomysł na pyszne danie. Podane z fasolką a ponadto sosem pomidorowym i frytkami z pewnością będą smakować całej rodzinie.

Składniki

  • 8 cienkich plastrów wołowiny jak na bitki
  • 10 dag pleśniowego sera
  • 50 dag fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 1 nieduży por
  • 200 ml śmietany 22 proc.
  • 1/2 szklanki bulionu
  • 6 łyżek oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania: 

Fasolę oczyścić, gotować w osolonej wodzie 8 min, pora dokładnie opłukać, pokroić wzdłuż białą część na ósemki. Ser pokroić w słupki. 

Mięso umyć, delikatnie rozbić, posypać solą i pieprzem. Na każdym plastrze ułożyć po 5 strąków fasoli, słupek sera i pora. Mięso zwinąć, spiąć wykałaczkami. 

Połowę oleju rozgrzać na patelni, smażyć roladki 6 min. Na pozostałym tłuszczu zeszklić 1 łyżkę posiekanej reszty pora, wymieszać z resztą fasolki. 

Roladki zdjąć z patelni, wlać bulion i śmietanę, zagotować, włożyć ruloniki, poddusić. Podawać z fasolką. 

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Dowiedz się więcej na temat: Roladki wołowe | Fasolka szparagowa | domowe jedzenie | Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy