Reklama

Reklama

Rukola z pstrągiem

Rukola z pstrągiem to błyskawiczna sałatka z wędzonego pstrąga, rukoli i filetów z pomarańczy.

Składniki

  • wędzony filet z pstrąga
  • rukola
  • 1 pomarańcza
  • prażone orzechy i migdały

Składniki na winegret

  • ½ szklanki oleju z pestek winogron
  • sok z ½ cytryny
  • 2 łyżeczki musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz kolorowy

Rukola z pstrągiem - wykonanie:

Reklama

Przygotować winegret. Do słoiczka wlać olej, posolić. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać musztardę lub drobno posiekaną miętę.

Przyprawić pieprzem. Zakręcić i energicznie wymieszać.

Rukolę wrzucić do miski (można porwać na mniejsze kawałki). Dodać filety wycięte z pomarańczy oraz kawałki fileta z pstrąga.

Posypać siekanymi bakaliami. Polać sosem i od razu podawać.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Rukola z pstrągiem krok po kroku - zobacz film:

Zobacz także inne przepisy Ewy Wachowicz:

Królik w śmietanie

Sznycle ziemniaczane z kaszanką

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje