Reklama

Reklama

Różowa panna cotta z makiem i malinami

Czas na uroczy deser, który smakuje jak malinowa chmurka. Polecamy przepis na smakowitą, różową panna cottę!

Składniki

  • 50 ml śmietany 30%
  • 350 ml mleka
  • 3 łyżki żelatyny
  • 50 ml wody
  • 50 ml rumu
  • 50 ml soku z buraka
  • 150 g maku
  • 100 g cukru
  • laska wanilii

Sposób przygotowania:

Reklama

Skrobiemy laskę wanilii. Namaczamy żelatynę w wodzie. Odlewamy 100 ml mleka, odsypujemy 20 g cukru. Resztę podgrzewamy w rondelku ze śmietanką, cukrem i dodajemy wanilię - podgrzewamy, ale nie gotujemy! Wlewamy sok i rum. Zestawiamy z ognia i dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Studzimy. Podgotowujemy około 5 minut mak w 100 ml odlanego mleka. Dodajemy mak do ostudzonej masy i delikatnie mieszamy. Przelewamy do foremek. wkładamy do lodówki na 5 h. Wyciągamy i dekorujemy podgrzanymi w rondelku z 20 g cukru mrożonymi malinami. Smacznego!

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje