Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Rozkosz dla podniebienia

Domowa sangria to doskonały pomysł na sylwestrową noc. Szczypta cynamonu dodana do drinka podkreśli jego smak.

Składniki dla: 8

Składniki

  • 1 butelka czerwonego wytrawnego
  • wina
  • 100 ml brandy
  • 350 ml wody mineralnej gazowanej
  • 250 ml soku z granatu
  • 50 ml pomarańczowego likieru
  • świeże owoce: cytryna,pomarańcza, jabłko, banan pestki granatu, gruszka
  • sok świeżo wyciśnięty z 1 cytryny i z 1 pomarańczy
  • kostki lodu
  • cukier do dekoracji

Przygotowanie

Banana obrać, cytrusy sparzyć, pozostałe owoce umyć, pokroić w plastry, przełożyć do dużego dzbanka (część owoców zostawić do dekoracji), zalać sokiem z cytryny, pomarańczy i granatu oraz likierem, dolać wino. Schładzać w lodówce co najmniej 2 godziny. 

Przed podaniem do dzbanka dolać brandy, wodę gazowaną i wrzucić kostki lodu. Do głębokiego talerza wlać wodę, do płaskiego wsypać cukier. Brzegi szklanek zanurzać w wodzie i cukrze, ozdobić plastrami owoców. Do tak udekorowanych szklanek ostrożnie wlewać sangrię.

Zobacz także:


Dowiedz się więcej na temat: napój | alkohol | Styl.pl

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje