Reklama

Reklama

Rożki paprykowe

Przygotuj je sama.

Składniki

  • 2 puszki (po 12,5 dag) sardynek w oleju
  • 1 szalotka
  • 10 dag twarożku śmietankowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 słoik (314 ml) marynowanej czerwonej papryki (małe oczyszczone strączki)
  • 4 gałązki bazylii
  • 3 łyżki oliwy

Sardynki przełożyć do miseczki i rozdrobnić je widelcem. Szalotkę oczyścić, obrać i dość drobno posiekać. Twarożek śmietankowy utrzeć z sardynkami oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Krem sardynkowy przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Reklama

Papryczki osączyć z zalewy, osuszyć. Do każdego strączka nałożyć porcję przygotowanego kremu. Rożki ułożyć na talerzu. Skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami bazylii. Uwaga! Zamiast sardynek można wziąć tuńczyka z puszki - w sosie własnym lub wędzoną makrelę.

Zobacz także:


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje