Reklama

Rosołu z takim dodatkiem jeszcze nie jedliście

Składniki na osiem porcji

  • 1 kurczak (ok. 1,3 kg)
  • 3 marchewki
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 30 dag mrożonego groszku
  • 1 cebula
  • 40 dag makaronu kolanka
  • 2 liście laurowe
  • 1 łyżka pieprzu ziarnistego
  • sól
  • 1/2 pęczka natki pietruszki

1. Włoszczyznę i marchew obrać, opłukać, zalać 4 litrami wody. Kurczaka umyć, włożyć do garnka. Dodać umytą, opaloną nad palnikiem cebulę, liście laurowe, pieprz ziarnisty i łyżeczkę soli. Gotować ok. 90 min.

2. Rosół przecedzić. Dodać groszek, gotować 3 minuty. Dołożyć pokrojone marchewki i oddzielone od kości mięso. Podawać z ugotowanym makaronem, posypany listkami natki.


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy