Reklama

Reklama

Przejdź na stronę główną Interia.pl

Rosół z imbirem

Czas przyrządzenia: ok godziny
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 20 dag pieczarki
  • 2 sztuki korpus z kurczaka
  • sól, pieprz
  • pietruszka
  • 1 łyżeczka suszony imbir
  • por
  • seler
  • kawałek świeży imbir
  • 2 sztuki marchewka

Umyć starannie korpusy kurczaków. Następnie włożyć je do dużego garnka z wodą. Gotować około 15 minut. Zdjąć szumowiny, które powstaną na wierzchu.

Reklama

Następnie dokładnie umyć i pokroić warzywa. Posiekać także w drobną kostkę imbir oraz pieczarki. Warzywa, imbir, pieczarki, pieprz, sól i przyprawy wrzucić do garnka.

Całość gotować około 20 minut. Na koniec wyjąć korpusy kurczaka i część warzyw. Najlepiej rosół po-dawać z drobnym makaronem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje