Reklama

Rosół babuni

Przepis na tradycyjny domowy rosół.

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • cebula
  • pieprz w ziarnach
  • 40 dag wołowina
  • liść laurowy
  • suszony grzybek
  • połowa kurczaka
  • ziele angielskie
  • włoszczyzna z kapustą
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso i kurczaka umyć. Włoszczyznę oczyścić, opłukać, dodać (bez kapusty) do mięsa. Włożyć grzybek, liść, ziarna przypraw. Zalać 3 litrami wody. Doprowadzić do wrzenia. Usunąć wszystkie. szumowiny. Zmniejszyć ogień. Gotować powolutku ok. 2 godzin.

W połowie gotowania dodać kapustę i usmażoną na patelni cebulę. Wyjąć mięso i jarzyny. Rosół przecedzić. Doprawić solą i pieprzem. Mocno podgrzać.

Podawać marchewką z rosołu, z kluskami, posypać zieloną pietruszką.

Zobacz także:

Reklama
Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy