Reklama

Reklama

Roluj cukinię

Roladki z cukinii z kozim serem i rukolą? Czemu nie. Samo zdrowie.

Cukinie wyszoruj, ale nie obieraj. Pokrój wzdłuż na długie, cienkie plastry. Wymieszaj oliwę z miodem, octem balsamicznym i tymiankiem. Zanurz w niej plastry cukinii. Zgrilluj je na patelni. 

Reklama

Umyj i oczyść paprykę. Pokrój na drobne kawałki. Rukolę umyj i osusz, a ser kozi pokrój w kostkę. 

Każdy plaster cukinii posyp pokruszonymi orzechami włoskimi. Połóż dwie kostki sera, kawałeczki papryki i kilka liści rukoli. Oprósz odrobiną pieprzu. Zwiń w roladkę i zepnij wykałaczką. Ułóż na półmisku i udekoruj resztką papryki.

Dowiedz się więcej na temat: gotowanie | cukinia

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje