Reklama

Reklama

Roladki z tortilli

Ułożone na talerzu będą smakowicie prezentować się na każdym przyjęciu. Możemy wam obiecać, że szybko znikną ze stołu!

Składniki

  • 5 sztuk placków kukurydzianych
  • serek kanapkowy
  • czerwona papryka
  • ogórek zielony
  • 5 listków sałaty masłowej
  • 100 gramów szynki z drobiu

Tortillę posmaruj cienko serkiem kanapkowym. Wybierz taki smak, jaki lubisz najbardziej. My polecamy śmietankowy lub z dodatkiem cebulki. Na jednej części placka ułóż liść sałaty i trzy plasterki szynki. Później dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i ogórek zielony według uznania.

Reklama

Gdy wszystkie składniki znajdą się na tortilli, zacznij ją zwijać najciaśniej, jak to możliwe. Ponadziewaj gotową roladkę wykałaczkami w takiej odległości, aby po przekrojeniu powstały małe przekąski. Zawijaki poukładaj na talerzu.

Smacznego!

Katarzyna Skrzynecka nominowana jest w plebiscycie Telekamery 2021 w kategorii "Juror". Głosuj online! Głosowanie trwa do 11 lutego.

Zobacz także:

Dowiedz się więcej na temat: roladki | Tortilla

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje