Reklama

Reklama

Roladki z bakłażana w sosie pomidorowym

Wymarzone warzywo do faszerowania i zapiekania. Wybornie smakuje prosto z grilla, a także w smakowitym sosie pomidorowym.

Składniki

  • 2 bakłażany
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • garść poszatkowanej bazylii
  • 200 g fety lub sera owczego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

1. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Papryczkę pokrój w kosteczkę. W rondlu rozgrzej olej. Włóż cebulę, czosnek i papryczkę. Smaż kilka minut. Dodaj pomidory i bazylię. Dopraw solą i pieprzem. Gotuj ok. 20 minut. 

2. Bakłażan pokrój wzdłuż w plastry. Oprósz solą. Zgrilluj na grillowej patelni. Na plastrach bakłażana rozłóż pokruszoną fetę (trochę odłóż). Zwiń w roladki. Dno żaroodpornego naczynia posmaruj sosem pomidorowym. Ułóż roladki. Polej resztą sosu. Posyp odłożoną fetą. Piecz 15-20 minut w 180°C. 

Reklama



Życie na gorąco

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje